7 redenen om GitHub Copilot als WordPress developer niet te gebruiken

Ben jij die eenzame developer die vlekkeloze WordPress code schrijft met een typesnelheid van meer dan 200 aanslagen per minuut. Dan is dit artikel voor jou om jezelf en je collega’s te overtuigen waarom je GitHub Copilot niet nodig hebt.

Je geeft de voorkeur aan het schrijven van je code in Kladblok

GitHub Copilot ondersteunt alleen vier IDE’s: Visual Studio Code, Visual Studio, IntelliJ en NeoVim. Maar je geeft er de voorkeur aan om code te schrijven in Kladblok. Of vim. Of emacs. Al die plugins, breakpoints en live debugging – het is allemaal overschat. Je kunt debuggen in je hoofd door alleen maar naar de perfecte code te kijken die je hebt geschreven. En je kunt vim verlaten wanneer je maar wilt.

Je houdt ervan om boilerplate code te schrijven

Constructors. Getters. Setters. Wie denkt er nu aan zakelijke problemen wanneer je ‘echte’ code kunt schrijven. Ik bedoel, je hebt geleerd hoe je het moet doen toen je je inleidende programmeercursus deed, dus je wilt er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Je kent elke regular expression

Alleen junior developers moeten hun regular expressions testen met regex101. Je hebt geen hulp nodig van Copilot om obscure tekenreeksen te valideren – je doet het gewoon vlekkeloos in je hoofd.

Je kent elke API

Zielig hoe andere WordPress developers telkens API endpoints moeten opzoeken. Zodra je een Swagger-document hebt gezien, kun je voor altijd elke methode in die API aanroepen.

Je houdt ervan om te kopiëren en plakken vanuit Stack Overflow

Over het zoeken naar code gesproken – je houdt van Stack Overflow. Wat is er beter dan een vraag googelen en dan uiteindelijk op Stack Overflow belanden waar een heleboel willekeurige antwoorden staan die misschien correct zijn en misschien niet, die je kunt kopiëren? En wie houdt er niet van om alle variabelen te hernoemen en alle opmaakfouten manueel op te lossen (tabs vs spaties iemand)?

Je hebt geen unit tests nodig

Unit tests – dat gaat ervan uit dat je code fout kan zijn. En waarom tijd besteden aan het programmeren van code die probeert de code die je net perfect hebt geschreven te controleren? Als je unit tests zou schrijven, zouden het de ultieme tests zijn.

Comments?

Waarvoor? Je hoeft je code niet te documenteren. Je code is zo perfect dat je collega WordPress developers onmiddellijk kunnen zien wat je code doet, alleen maar naar je code te kijken. Bovendien zal niemand anders ooit naar je code hoeven kijken, tenzij het is om perfect te leren programmeren.

Conclusie

Dat GitHub Copilot gedoe is totaal overschat. Het gaat je manier van werken niet veranderen of de code die je schrijft tijdens een kopje koffie of tijdens verorberen van je pizza. Geen sprake van.

Tags: