Voeg je gratis media toe aan je website dankzij WordPress Openverse?

Wat is Openverse?

Openverse is een uitgebreide bibliotheek van gratis stockfoto’s, afbeeldingen en audio, beschikbaar voor gratis gebruik. Openverse is gebouwd op een catalogus die inhoud met CC licentie en publieke domein van geselecteerde bronnen indexeert. Meer informatie over deze bronnen hier. Je kan zelfs een voorstel doen om eigen externe sources toe te voegen. Tevens groeit Openverse met ongeveer een miljoen resources per jaar.

Waar vind ik deze verborgen instelling?

Een goeie vraag. Ik heb ze ook gesteld aan een paar ervaren WordPress gebruikers. En ook zij vonden de instelling meestal niet. Je zou verwachten dat je deze terug vindt in de mediatheek, niet?

Nopes? Wil je nog een gokje wagen of prikkelt de gedachte om even snel een WordPress Playground instance op te starten om op zoektocht te gaan?

Hier vind je’m

Had je eraan gedacht dat je deze instelling zou terugvinden via de ‘Add Blocks’ functionaliteit onder de tab ‘Media’? Troost jezelf, je WordPress collega’s ook niet. Ik stel me dan ook de vraag waarom deze instelling ook niet via de image block wordt aangeboden.

Video demo

Voor de TLDR;’ers onder jullie deze korte video ter verduidelijking.

Nu ja, het is wat het is en zeg nu zelf … toch wel superhandig dat je hiervoor niet meer op zoek moet gaan naar een afbeelding via externe open source beelddatabanken zoals Pexels, Unsplash, etcetera.

Tags: